+55532288 | +359 885 669 105

Плаж и общи части

Царският плаж

Царският плаж е разположен между курортите Черноморец на север и Созопол на юг. Един от най- красивите плажове по българското черноморие, дълъг е 7 км , с фин жълт пясък и закътан от силни течения и бурни вълни. Със своята чистота и красота този плаж всяка година привлича хиляди чуждестранни и български туристи. Плажната ивица с пясъчни дюни е широка 100 метра и разполага с шезлонги и чадъри, атрактивни морски забавления, училища за сърфинг, спортни съоръжения и заведения за хранене и барове.

Спиращи дъха гледки към разкошния залив на Царския плаж, мистичния остров Свети Иван и старинното градче Созопол даряват щедри дози романтика към цялостната палитра от изкушения в комплекс „Аполония Ризорт“. Впечатляващата му архитектура му донесе и голямата награда в категория „ Хотели и ваканционни комплекси“ в Националния конкурс „ Сграда на годината“. „Аполония Ризорт“ е ваканционен комплекс в Премиум сегмента, с уникално местоположение, неповторим дизайн и собственa плажна зона. Съвременен проект в средиземноморски стил, предоставящ лукс и комфорт на самия морски бряг, „Аполония Ризорт“ е разположен на най-атрактивната първа линия и граничи с природната красота на прекрасния „Царски плаж“.

Архитектурният проект подчертава великолепието на заобикалящата го природа, като се вписва с дискретна елегантност в наличния естествен пейзаж. По всички кътчета на комплекса е съхранен просторът на морската панорама. Концепцията за всеобхватен простор намира конкретна реализация в нискоетажно строителство, обширни междусградни пространства и множество алеи сред богато озеленена територия. Екстериорният дизайн впечатлява с иновативни приложения и разнообразни декоративни елементи. Общият архитектурен вид на „Аполония Ризорт“ внушава ясно изразена собствена индивидуалност като заявка за утвърдена разпознаваемост, характерна за престижен комплекс от най-висок клас. Използваните строителни материали и технологии са в унисон с изискванията за екологично чиста среда – с акцент върху кофморта, безопасността и сигурността на обитателите. Широко приложение намират: висок клас водонепропусклив стоманобетон, тройна хидроизолация, тухли Wienerberger Porotherm с повишени топлоизолационни характеристики, вентилируема фасада Fundermax, стъклопакети Kömmerling и незадържащи вода или прах HPL панели.

При изпълнението на вертикалната планировка, общите части и инфраструктурата на“Аполония Ризорт“ са имплементирани висококачествени материали като естествен камък и дърво, мрамор, гранит и травертин. В интериорното оформление към тях са добавени още висок клас ламиниран паркет, водоустойчиви тапети и инверторни климатични системи, както и възможността за индивидуален дизайнерски проект. Концепцията за простор намира своето естествено продължение в обзора на панорамните морски изгледи от терасите на всеки апартамент.